В празничния ден лошото време остава.Жълт код за обилни валежи е

...
В празничния ден лошото време остава.Жълт код за обилни валежи е
Коментари Харесай

Проливни дъждове на места в България в събота

В празничния ден неприятното време остава.

Жълт код за значителни превалявания е разгласен за на следващия ден за областите Габрово, Ловеч, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково.

През идващото денонощие ще се задържи най-вече облачно. Ще има и превалявания от дъжд с гръмотевици, тук-там обилни, основно в планинските региони, а към Дунав ще са слаби, написа cross.bg.

Вятърът още веднъж ще се обърне от североизток, ще бъде слаб до сдържан, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане ще се покачва и към края на деня ще бъде близо до междинното за месеца.

Минималните температури ще бъдат сред 8° и 13°, в София - към 9°, а дневните едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 15° и 20°. Около Дунав температурите ще бъдат малко по-високи, в София - към 16°. Вечерта от север преваляванията ще стопират. В среднощ против неделя ще бъде съвсем без превалявания, облачността ще бъде раздрана. Вятърът ще бъде слаб, в източните региони - до сдържан, от североизток. Температурите ще бъдат сред 12° и 17°, в София - към 12°.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд. На обособени места преваляванията ще бъдат краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици, само че до вечерта в множеството региони ще спрат. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат 14°-18°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето след обяд ще се усили и ще бъде три бала.

В планините ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд, над към 1800 м - от сняг, тук-там преваляванията ще бъдат обилни по количество и съпроводени с гръмотевици. Вечерта преваляванията ще отслабват и стопират. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 8°, на 2000 м - към 3°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР